SOT Atölye Çalışmalarına (Kurslara) katılım koşulları
Öğretmenlere ve Velilere yönelik farklı formatlı SOT Kurslarına katılmak isteyenler, kendileri için hazırlanmış Başvuru Formunu eksiksiz ve Türkçe yazım kurallarına özen göstererek doldurmaları gerekiyor.
- Kurslarımıza katılma başvurusu yapmadan önce mutlaka https://soruolusturmateknigi.com/ web sitemizi ziyaret etmelisiniz. Kursun dayandığı temel bilgileri ve Kursa katılma koşullarını öğrendikten sonra durumları uygun olanlar, a) Mesleğiniz Öğretmenlik ise Öğretmen-SOT Başvuru Formunu; b) Veli olarak katılacaksanız Veli-SOT Başvuru Formunu doldurmalısınız.
- WEB Sitemizi ziyaretle “bu kursa kesin katılmalıyım” kanaati edinmiş ve kararına varmış iseniz başvuru formunu doldurun. Başvurduğunuz halde mazeret bildirmeksizin katılmayacağınız her başvuru, başkalarının hakkını yemek olacağını unutmayın. Kurs günü öncesi oluşmuş bir mazeretiniz varsa katılamayacağınızı MUTLAKA ve en kısa sürede Eğitim Koordinatörümüze (0530 314 09 04 – bilgi@beyaznokta.org.tr) bildirmeniz gerekiyor.. Bir öğretmen/Veli olan sizlerin, bizim özveriyle sunduğumuz bu kamusal görevde harcadığımız zaman ve enerjinin boşa gitmesini istemesiniz.
- Kurslara katılım ücretsiz olup internet üzerinden ve yoğun interaktif ortamda yapılmaktadır. Katılımcılar kurs süresince kameraları açık, ses düzenleri uygun ve Bilgisayar üzerinden bağlanmış olmalıdır. Bulunduğum ortam müsait değil demek mazeret sayılmıyor Uygun olduğunuz bir zamana denk gelen eğitimimize başvurabilirsiniz.
- Kurslarımız aksi bildirilmemişse branş ve eğitim seviyesi açısından karma sınıflarda yapılır.
- İki saat süren tek oturumlu kurslarımıza katılan öğretmenlere, -kazandırılan beceriyi tanımlayan- bir katılım Belgesi (Sertifika) verilecektir.
- Kurslar, SOT Eğitmeni olarak yetişmiş gönüllü öğretmenler tarafından sunuluyor. Ücretsiz olmasını değersiz görmek çok büyük bir haksızlık olur. Ayrıca başka uğraşlara feda edilip katılmamak büyük kayıptır. Soru Sormayı hem de doğru soru sormayı, soruların önemi ve değerini deneyimlemek az bulunur bir fırsattır.
- Katılanlar, SOT’ni sınıflarında nasıl uygulayabileceklerini de öğreniyorlar. Kendi uygulamalarından olumlu sonuç aldıklarını bildiriyorlar.
- Başarılı uygulamalarını ve yorumlarını bizimle paylaşanlara Eğitim konulu bir kitap gönderilecektir.
- Veli-SOT Kurslarımız, Aile’nin Eğitimin temel paydaşlarından biri olması, hayatın her alanında eğitimci görevi yüklüyor olması gerçeğine dayanıyor. Çocuklar ailede gördüklerini ve uzantılarını Ortak Yaşam Alanlarında (O.Y.A.) test ediyorlar; yeni değerler, yeni rol modeller ediniyorlar. O nedenle Sokak diye de adlandırdığımız OYA, Eğitimin 2. Temel Paydaşı oluyor. Demek oluyor ki, Toplumda hemen herkes bir şekilde Velidir.
- Dolayısıyla OYA aktörleri, karşılaştıkları yeni nesil çocuklarının gözünde Aileden gelen Değerlerin taşıyıcısı, rol modeli olduklarını unutmamalı, onları salt birer müşteri gözüyle görmemelidir. Çocukların Ailede ve Sokakta gözlemledikleri değerlerin yaşanışını ve onları temsil edenleri deneyimlemiş olarak 3. Temel Paydaş Okula gidiyorlar. Okul, bilgi, görgü ve en unutulmaz rol modellerle tanışılan, değer taşıyan bir öğrenme ortamıdır.
- Her üçünde verilen eğitimin değerler tabanında tutarlı olması gerekiyor. O bütünlüğün sağlanmasında Aile/Veli toplumsal yaşamın her alanında bulunuyor olması nedeniyle diğer ikisinde de arzulanan iyileşmeyi ateşleyici gücü ve rolü vardır. Veli-SOT kursları ile onların görevlerini etkinleştirme verimli kılmada Katkıda bulunmak istiyor. Elindeki SOT Öğrenme Aracı, soru sorma ve düşünme alanını genişletici gücü deneyimlenerek kanıtlanmış.
- Öğretmenlerle ve Velilerle eş zamanlı SOT kursları düzenlemek, iki amacı birlikte gerçekleştirmek anlamı taşıdığından desteklenmeye değer.